środa, 25 czerwca 2014

Smoothie z czarnej porzeczki, banana i jogurtu


Od jakiegoś czasu posiadamy wyciskarkę wolnoobrotową i pijemy pożywne soki. Dziś dla odmiany pyszne smoothie bogate w witaminy (A, B1, B2, B3, B5, B12, C, D, E) oraz beta karoten, kwas foliowy; wapń, jod, żelazo, magnez, mangan, fosfor, potas, selen, cynk; kwasy tłuczowe omega-3 i omega 6. Chyba nie muszę namawiać Was do wypróbowania przepisu, pochodzącego z książki 100 najlepszych soków, której autorką jest Sarah Owen.


Składniki ( na dwie porcje):
25 czarnych porzeczek ( ja dodałam garść bo lubię kwaśny smak),
1 dojrzały banan obrany ze skóry,
400ml jogurtu naturalnego bio,
1 łyżka pestek dyni (zastąpiłam wiórkami kokosowymi, bo pestki się skończyły).

Co dalej?
Za pomocą blendera miksujemy porzeczki z bananem i jogurtem do uzyskania gładkiej konsystencji. Posyp pestkami dyni i szybko wypij ! :)

Smacznego!

Brak komentarzy: