wtorek, 19 marca 2013

Garnek ze śniegiem? Won, biegiem!

Przysłowie W Marcu jak w garncu jest jak najbardziej adekwatne do tego, co zastałam dziś rano za oknem. Szkoda, bo jutro jeden z moich ulubionych dni w roku i byłoby miło zacząć go słonecznie..wiosennie. Za chwilę zabieram się do przygotowania tortu wegańskiego z bitą śmietaną z mleka kokosowego. Pychotka!


Dziś przedstawiam super szybką pastę kanapkową ze słonecznika. Przepis pochodzi z marcowego wydania VEGE (s.17):
Pasta koperkowo- słonecznikowa
0,5 szklanki pestek słonecznika
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
4 łyżeczki soku z cytryny
1/3 szklanki wody
sól i pieprz do smaku

Pestki zalej wodą i zostaw do namoczenia na 15 minut, następnie odsącz, zalej świeżą wodą, dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek i porwany lub pocięty nożyczkami koperek. Zmiksuj blenderem aż do uzyskania gładkiej pasty. Jeśli trzeba, dolej trochę wody lub oliwy. Podawaj na kanapkach, grzankach lub jako dip do warzyw czy sos do sałatek i makaronów.


Wczoraj odebrałam bardzo miłą paczkę od Zielonego Laboratorium za prenumerowanie czasopisma Vege :) Cudownie pachnące kosmetyki wegańskie, polecam każdemu :)


Jeszcze jedna, WAŻNA informacja dla posiadaczy facebooka. Proszę, polubcie funpage'a Schroniska w Korabiewicach LINK TUTAJ dzięki temu Anonimowy Darczyńca przekaże pieniądze na ich konto. Więcej o akcji przeczytacie w podanym linku. Dziękuję :)

Pozdrawiam :)
M.

Brak komentarzy: